Spi­na­zie-brood­scho­tel met ham

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 28 min. wachten
(196)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 196

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rooster het brood in de oven in 8 min. krokant. Verhit onder­tussen de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Bak de paprika 1 min. mee. Voeg de spinazie in 2-3 porties toe en laat slinken. Laat de groenten uitlekken, schep de ham erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd het brood diagonaal door en leg dakpansgewijs in de ovenschaal. Schep op elke snee wat spinaziemengsel. Strooi de kaas en kruiden erover.
  3. Bak de broodschotel in 15-20 min. goudbruin en krokant.

Tip:

Liever vis in plaats van vlees? Vervang de ham door 1 bakje gerookte zalmsnippers (250 g) en besmeer de toast dun met verse roomkaas met kruiden (pakje 125 g) voor een volle romige smaak.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.