Spaan­se kip­pen­stoof met pa­pri­ka

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 710 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(207)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 207

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee (30 x 40 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kippenbouten in 3 min. rondom bruin aan. Leg ze in de braadslee. Bak de chorizo en ui 3 min. in dezelfde koekenpan. Doe de paprika erbij en bak nog 2 min. Schep bij de kip in de braadslee.
  2. Schenk de wijn erbij en leg de takjes tijm rond de kippenbouten. Bestrooi met peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  3. Stoof de kippenbouten in ca. 30 min. gaar in de oven. Serveer met het stokbrood.

Tip:

Stoof de rest van de takjes tijm mee in een stoofvleesgerecht met rode wijn en tomatenblokjes.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.