Ve­ge­ta­ri­sche bo­nen­stoof

Van deze stoof warm je al op door ernaar te kijken!

(469)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Van deze stoof warm je al op door ernaar te kijken! 4 personen
3 469

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Schep de komijn erdoor. Voeg de uitgelekte bonen en tomatenblokjes toe, breng aan de kook en voeg peper en zout toe. Schep in de ovenschaal. Schep de aardappelpartjes erdoor. Leg de balletjes ertussen. Dek af met aluminiumfolie.
  3. Stoof de bonenschotel in 25-30 min. in de oven gaar. Strooi de grof gesneden peterselie erover.

variatietip:

Heb je liever vlees? Vervang de balletjes door Zweedse gehaktballetjes of gekruide worstjes.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Vegetarische bonenstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche bo­nen­stoof

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Schep de komijn erdoor.

3
3
  • 800 g bruine bonen
  • 800 g tomatenblokjes

Voeg de uitgelekte bonen en tomatenblokjes toe, breng aan de kook en voeg peper en zout toe. Schep in de ovenschaal.

4
4
  • 210 g vegetarische balletjes
  • 425 g gekruide aardappelpartjes

Schep de aardappelpartjes erdoor. Leg de balletjes ertussen. Dek af met aluminiumfolie.

5
5
  • 2 el peterselie

Stoof de bonenschotel in 25-30 min. in de oven gaar. Strooi de grof gesneden peterselie erover.

variatietip:

Heb je liever vlees? Vervang de balletjes door Zweedse gehaktballetjes of gekruide worstjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.