Ge­gril­de bief­stuk met pit­ti­ge bo­ter

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 620 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en pof ze ca. 50 min. in de oven. Verwijder ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng deze samen met het zeezout, de knoflook en oregano door de boter. Zet in de koelkast tot gebruik.
  2. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breng een pan water aan de kook en kook de bonen in 8 min. beetgaar. Giet af.
  3. Bestrijk de biefstukken met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de biefstukken op middelhoog vuur in 5 min. rosé. Laat het vlees een paar minuten rusten op een bord onder aluminiumfolie. Schep de sperziebonen om met 1/3 van de chiliboter en verdeel over 4 borden. Leg op elk bord een biefstuk. Serveer de aardappelen en de rest van de boter er apart bij.
video

Bief­stuk met pe­per­saus ma­ken

Kookles - 04:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.