Ge­pof­te aard­ap­pel met krui­den­room

(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 8 personen
3 77

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappelen schoon en wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze op het rooster. Pof ze in ca. 1 uur gaar. Prik dan een vork of prikker door het aluminiumfolie. Geeft deze weinig tot geen weerstand, dan zijn de aardappelen klaar.
  2. Snipper de sjalot fijn en snijd de peterselie fijn. Meng de kaas met de crème fraîche, sjalot en peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie open, snijd de aardappelen kruislings in en duw ze iets open. Schep de kruidenroom in de aardappelen of serveer apart erbij.

variatietip:

Voor een mediterrane smaak: vervang de peterselie door 4 el fijngesneden zongedroogde tomaten of zwarte olijven. De rest van de peterselie smaakt lekker over couscoussalade. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

video

Aard­ap­pel pof­fen

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gepofte aardappel met kruidenroom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te aard­ap­pel met krui­den­room

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 8 grote aardappelen

Boen de aardappelen schoon en wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze op het rooster. Pof ze in ca. 1 uur gaar.

3
3

Prik dan een vork of prikker door het aluminiumfolie. Geeft deze weinig tot geen weerstand, dan zijn de aardappelen klaar.

4
4
  • 2 sjalotten
  • 15 g peterselie
  • 125 g verse roomkaas met kruiden
  • 125 ml crème fraîche

Snipper de sjalot fijn en snijd de peterselie fijn. Meng de kaas met de crème fraîche, sjalot en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Vouw het aluminiumfolie open, snijd de aardappelen kruislings in en duw ze iets open. Schep de kruidenroom in de aardappelen of serveer apart erbij.

variatietip:

Voor een mediterrane smaak: vervang de peterselie door 4 el fijngesneden zongedroogde tomaten of zwarte olijven. De rest van de peterselie smaakt lekker over couscoussalade. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.