Ro­de­kool met ap­pel en worst­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 570 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 145

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de ovenschaal in met de boter. Bestrooi met de kaneel. Snijd de appel in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine blokjes en meng met de rodekool in een kom.
  2. Roer de poedersuiker door de azijn en meng door de kool. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel over de schaal. Verdeel de röstirondjes erover en leg de worstjes erop. Zet ca. 40 min. in de oven. Keer de worstjes na 20 min.

Tip:

Van de overgebleven kool kunt u een herfstsalade met rodekool maken. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

video

Ro­de­kool

Onze leverancier - 03:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.