Ge­roos­terd wit­lof met biet en peer

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(163)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 163

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten. Bestrijk een met bakpapier beklede bakplaat met 2 el olie en leg het witlof, de biet en ui erop. Was de peren en snijd ze in de lengte in 6 parten. Verwijder met een scherp mesje het klokhuis. Verdeel de peer over de bakplaat.
  2. Bestrooi alles met de noten en peper en zout. Besprenkel met de rest van de olie en de honing. Zet ca. 25 min. in de oven. Schep halverwege om. Schaaf ondertussen de kaas in dunne plakjes.
  3. Schep de groenten en peer in een schaal en bestrooi met de kaas. Lekker met aardappelpuree en varkenshaas.

Tip:

Gebruik de rest van de bietjes in een aardappelsalade, dat geeft een zoet accent.

video

Wit­lof

Onze leverancier - 04:09 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.