Ge­po­cheer­de schol­rol­le­tjes met cas­se­ler­rib en wa­ter­kers­saus

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • cocktailprikker
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hak 2/3 deel waterkers fijn. Halveer scholfilets in lengte en bestrooi met zout en peper. Verwijder van rest van waterkers steltjes en leg op scholfilets. Halveer plakjes casselerrib en verdeel erover. Rol scholfilets op en steek vat met cocktailprikker. Sjalotje pellen en snipperen. Breng in hapjespan fond met wijn, sjalot, zout en peper aan de kook. Zet scholrolletjes erin en laat in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar. Schep met schuimspaan op bord en houd warm met aluminiumfolie. Laat kookvocht op hoog vuur tot 2/3 inkoken. Roer koksroom en waterkers erdoor en verwarm nog ca. 2 minuten al roerend tot saus iets gebonden is.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gepocheerde scholrolletjes met casselerrib en waterkerssaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­po­cheer­de schol­rol­le­tjes met cas­se­ler­rib en wa­ter­kers­saus

1
1
  • 1 zakje waterkers
  • 6 scholfilet
  • 12 casselerrib

Hak 2/3 deel waterkers fijn. Halveer scholfilets in lengte en bestrooi met zout en peper. Verwijder van rest van waterkers steltjes en leg op scholfilets. Halveer plakjes casselerrib en verdeel erover. Rol scholfilets op en steek vat met cocktailprikker.

2
2
  • 1 sjalot
  • 1 pot visfond
  • 1 dl droge witte wijn

Sjalotje pellen en snipperen. Breng in hapjespan fond met wijn, sjalot, zout en peper aan de kook. Zet scholrolletjes erin en laat in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar. Schep met schuimspaan op bord en houd warm met aluminiumfolie.

3
3
  • 1 dl koksroom

Laat kookvocht op hoog vuur tot 2/3 inkoken. Roer koksroom en waterkers erdoor en verwarm nog ca. 2 minuten al roerend tot saus iets gebonden is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.