Sa­la­de met ge­bak­ken drui­ven en aman­de­len

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Was sla en druiven en neem druiven van tros. Rooster amandelen in droge koekenpan. Snijd korstjes van kaas en snijd kaas in dunne reepjes. Roer in kommetje mosterd, 2 eetlepels olijfolie, walnootolie, azijn, zout en peper tot dressing. Verdeel sla, amandelen en kaas over vier borden. Sprenkel dressing erover. Roerbak druiven ca. 30 seconden. Schep sherry erdoor en verdeed druiven over salade. Serveer met (walnoten) ciabatta.

Tip:

Voor kinderen kunt u de sherry vervangen door druiven- of sinaasappelsap.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade met gebakken druiven en amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met ge­bak­ken drui­ven en aman­de­len

1
1
  • 1 krop gemengde friseesla
  • 1 bak pitloze druiven
  • 1 zakje garneeramandelen
  • 100 g Goudse kaas

Was sla en druiven en neem druiven van tros. Rooster amandelen in droge koekenpan. Snijd korstjes van kaas en snijd kaas in dunne reepjes.

2
2
  • ½ tl grove mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 2 el walnootolie
  • 2 el ciderazijn

Roer in kommetje mosterd, 2 eetlepels olijfolie, walnootolie, azijn, zout en peper tot dressing. Verdeel sla, amandelen en kaas over vier borden. Sprenkel dressing erover.

3
3
  • 1 el sherry medium dry

Roerbak druiven ca. 30 seconden. Schep sherry erdoor en verdeed druiven over salade. Serveer met (walnoten) ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.