Ge­roer­bak­te broc­co­li en oes­ter­zwam­men

Gezouten cashewnoten geven dit snelle vegagerecht een lekkere bite.

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gezouten cashewnoten geven dit snelle vegagerecht een lekkere bite. 4 personen
3 73

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan het water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook afgedekt in ca. 10 minn. gaar. Snijd intussen de bosuitjes schuin in stukken van ca. 2 cm. Verdeel de brocolli in kleinere roosjes. Veeg de oesterzwammen schoon en halveer ze.
  2. Verhit de roerbakolie in een wok. Schep de bosui, broccoli en oesterzwammen erdoor en bak ca. 3 min al omscheppend. Voeg de sojasaus en het water toe en laat de groenten in nog ca. 4 min. gaar worden. Schep de cashewnoten door de groente. Schep de rijst in wijde kommen en schep de roergebakken groente erdoor.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Geroerbakte broccoli en oesterzwammen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roer­bak­te broc­co­li en oes­ter­zwam­men

1
1
  • 4 dl water
  • 125 g pandanrijst
  • 3 bosuitjes
  • 300 g broccoliroosjes
  • 150 g oesterzwammen

Breng in een pan het water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook afgedekt in ca. 10 minn. gaar. Snijd intussen de bosuitjes schuin in stukken van ca. 2 cm. Verdeel de brocolli in kleinere roosjes. Veeg de oesterzwammen schoon en halveer ze.

2
2
  • 3 el oosterse roerbakolie
  • 2 el sojasaus
  • 4 dl water

Verhit de roerbakolie in een wok. Schep de bosui, broccoli en oesterzwammen erdoor en bak ca. 3 min al omscheppend. Voeg de sojasaus en het water toe en laat de groenten in nog ca. 4 min. gaar worden.

3
3
  • 150 g gezouten cashewnoten

Schep de cashewnoten door de groente. Schep de rijst in wijde kommen en schep de roergebakken groente erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.