Ge­ma­ri­neer­de au­ber­gi­ne met cous­cous en gei­ten­kaas

Lekker vegetarisch én slank!

(294)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Lekker vegetarisch én slank! 2 personen
3 294

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de rauwkost 1 min. al omscheppend. Schep de couscous erdoor. Meng de bouillon met het water en schenk dit bij de couscous en verwarm gedurende 1 min.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Neem de couscous van het vuur en laat afgedekt ca. 4 min rusten. Snijd de aubergine in plakken. Bak de plakken in ca. 5 min. bruin. Keer halverwege.
  3. Neem de plakken uit de pan en leg ze in diepe borden. Schenk de dressing over de aubergine. Schep de couscous erop. Verbrokkel de geitenkaas over de couscous.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 580 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gemarineerde aubergine met couscous en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ma­ri­neer­de au­ber­gi­ne met cous­cous en gei­ten­kaas

1
1
  • 1 el olijfolie
  • 150 g rauwkost

Verhit de olijfolie in een pan en bak de rauwkost 1 min. al omscheppend.

2
2
  • 100 g couscous
  • 2 tl kruidenbouillon
  • 200 ml kraanwater

Schep de couscous erdoor. Meng de bouillon met het water en schenk dit bij de couscous en verwarm gedurende 1 min.

3
3

Neem de couscous van het vuur en laat afgedekt ca. 4 min rusten.

4
4
  • 1 el olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan.

5
5
  • 1 aubergine

Snijd de aubergine in plakken. Bak de plakken in ca. 5 min. bruin. Keer ze halverwege.

6
6
  • 100 ml balsamicodressing

Neem de plakken uit de pan en leg ze in diepe borden. Schenk de dressing over de aubergine.

7
7
  • 100 g geitenkaas (Bettinne blanc)

Schep de couscous erop. Verbrokkel de geitenkaas over de couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.