To­ma­ten-tor­til­la­soep

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans voorgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Tomaten wassen en in ovenschaal leggen. Schaal ca. 5 cm onder heet grillelement schuiven en tomaten ca. 10-12 minuten rondom roosteren, regelmatig keren. Intussen ui en knoflook pellen en snipperen. Zaadjes van chilipepertje verwijderen en pepertje verkruimelen. Limoen uitpersen. Cherrytomaatjes wassen en halveren. Tomaten 5 à 10 minuten laten afkoelen, pellen en kern verwijderen.
  2. In (soep)pan olie verhitten en ui en knoflook ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Tomaten en chilipeper toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Bouillontabletten en 1 liter water erdoor roeren en geheel aan de kook brengen. Soep ca. 30 minuten onafgedekt heel zachtjes laten pruttelen, af en toe roeren. Soep op smaak brengen met limoensap en zout. Koriander fijnhakken. Soep in vier wijde kommen scheppen en tortillachips erin leggen. Garneren met cherrytomaatjes, fijngehakte koriander en zure room.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.