Hek­sen­vin­gers

Ze zijn stukken lekkerder dan ze eruitzien, de bloederige vingers. Gemaakt van zoet deeg en amandelen.

  • gebak
  • 20 personen
  • 105 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Ze zijn stukken lekkerder dan ze eruitzien, de bloederige vingers. Gemaakt van zoet deeg en amandelen. 20 personen
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits het ei. Zeef de bloem boven een kom en voeg de boter in blokjes, de suiker, het eiwit en het zout toe. Kneed eerst tot een kruimelig deeg en vorm er dan snel een bal van. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vorm 20 vingers van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bestrijk met de eidooier. Duw aan het eind van elke vinger een amandel in het deeg, dit is de nagel. Bak de koekjes in 12-15 min. lichtbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen. Maak met de rode schrijfstift een bloederig randje langs de ‘nagelriem’.

bereidingstip:

Wil je extra dunne heksenvingers? Verdeel dan het deeg in 30 porties ipv 20

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Heksenvingers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hek­sen­vin­gers

1
  • 1 ei
  • 275 g bloem
  • 100 g koude boter
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 mespunt zout

Splits het ei. Zeef de bloem boven een kom en voeg de boter in blokjes, de suiker, het eiwit en het zout toe.

2

Kneed eerst tot een kruimelig deeg en vorm er dan snel een bal van. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 180 °C.

4

Vorm 20 vingers van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Tip: Houd er rekening mee dat ze iets uitlopen als ze uit de oven komen.

5
  • 20 garneeramandelen

Bestrijk met de eidooier. Duw aan het eind van elke vinger een amandel in het deeg, dit is de nagel. Bak de koekjes in 12-15 min. lichtbruin en gaar.

6

Laat 30 min. afkoelen. Maak met de rode schrijfstift een bloederig randje langs de ‘nagelriem’. Lekker!

bereidingstip:

Wil je extra dunne heksenvingers? Verdeel dan het deeg in 30 porties ipv 20

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.