Hal­lo­ween-oven-pom­poen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 695 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 123

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de bovenkant van de pompoenen. Hol met een lepel de pompoenen uit tot 1 cm van de rand. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm en zet apart.
  2. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit 3 el olie in een wok. Fruit de knoflook 1 min. en voeg de pompoen- en aardappelblokjes toe. Voeg peper en zout toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kalkoenreepjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen, peper en zout toe en bak 2 min. mee.
  3. Schep het kalkoenmengsel met de mais voorzichtig door het groentemengsel. Meng de helft van de kaas met de crème fraîche en het groentebouillontablet en schep voorzichtig door de vulling. Verdeel de vulling over de pompoenen en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 1 uur in de oven en serveer.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.