Hang­op, mues­li en ap­pel­chips

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Verwijder de klokhuizen met de appelboor uit de appels. Snijd met een scherp mes de appels in flinterdunne, ronde schijven. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met de poedersuiker en bak ca. 35 min. in de oven.
  2. Rooster de pompoenpitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
  3. Meng de hangop met het cranberrysap en verdeel over 4 schaaltjes. Meng de muesli met de rozijnen en pompoenpitten en verdeel over de hangop. Leg de appelchips erop en serveer.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Hangop, muesli en appelchips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hang­op, mues­li en ap­pel­chips

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
2
  • 2 friszoete appels

Verwijder de klokhuizen met de appelboor uit de appels. Snijd met een scherp mes de appels in flinterdunne, ronde schijven.

3
3
  • 1 el poedersuiker

Verdeel de appels over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met de poedersuiker en bak ca. 35 min. in de oven.

4
4
  • 2 el pompoenpitten

Rooster de pompoenpitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 500 g Hollandse hangop
  • 4 el cranberrysap

Meng de hangop met het cranberrysap en verdeel over 4 schaaltjes.

6
6
  • 6 el krokante muesli
  • 2 el rozijnen

Meng de muesli met de rozijnen en pompoenpitten en verdeel over de hangop. Leg de appelchips erop en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.