Ge­bak­ken peer en au­ber­gi­ne

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 61

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een wok en bak de aubergine met de kaneel en komijn 6 min. op hoog vuur.
  2. Snijd de peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan de aubergine en bak 2 min. mee.
  3. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de rasp toe en het sap naar smaak. Meng het sesamzaad erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met couscous en falafel.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.