Ro­mi­ge zuur­kool

Pasta zonder tomaat? Jazeker! In deze winterse pastaovenschotel met worst en zuurkool mis je de tomaat geen seconde.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 745 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(258)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Pasta zonder tomaat? Jazeker! In deze winterse pastaovenschotel met worst en zuurkool mis je de tomaat geen seconde. 4 personen
3 258

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de inhoud van het pakje mix in een kom en voeg het water en het ei toe. Roer door met een garde en houd de saus apart. Kook ondertussen de pasta 5 min. in water met zout. Giet af en houd apart.
  3. Snipper de ui. Haal het vel van de worsten. Verhit een hapjespan en bak het worstvlees in 5 min. rul. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de uitgelekte zuurkool toe, doe de deksel op de pan en laat 5 min. op laag vuur stoven.
  4. Vet de ovenschaal in. Verdeel de pasta over de ovenschaal, schep het gehaktmengsel erop en ten slotte de saus erover. Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 2.265 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Romige zuurkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge zuur­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 pakje mix gehakt met zuurkool en crème fraîchesaus
  • 400 ml kraanwater
  • 1 ei

Doe de inhoud van het pakje mix in een kom en voeg het water en het ei toe. Roer door met een garde en houd de saus apart.

3
3
  • 300 g fusilli

Kook ondertussen de pasta 5 min. in water met zout. Giet af en houd apart.

4
4
  • 1 ui
  • 4 braadworsten

Snipper de ui. Haal het vel van de worsten.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5

Verhit een hapjespan en bak het worstvlees in 5 min. rul. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee.

6
6
  • 500 g zuurkool

Voeg de uitgelekte zuurkool toe, doe de deksel op de pan en laat 5 min. op laag vuur stoven.

7
7
  • 2 g boter om in te vetten

Vet de ovenschaal in. Verdeel de pasta over de ovenschaal, schep het gehaktmengsel erop en ten slotte de saus erover.

8
8

Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.