Ge­roos­ter­de pas­ti­naak met wor­tel

Kruidig en zoet. De kruidenolie en het spekvet maken van deze groenten een feest.

(731)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Kruidig en zoet. De kruidenolie en het spekvet maken van deze groenten een feest. 4 personen
3 731

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en winterpeen, halveer in de breedte en snijd in de lengte in staafjes. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Schep de groenten en aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Pureer de olie met de knoflook en tijm met de staafmixer. Verdeel over de aardappelen en groenten. Bak ca. 35 min. in de hete oven.
  2. Snijd ondertussen het spek in plakjes en bak in 5 min. uit. Schep met het bakvet na 25 min. oventijd tussen de groenten op de bakplaat. Verdeel de aardappelen, groenten en spek over een platte schaal en verkruimel de witte kaas erover. Serveer lauwwarm. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.630 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde pastinaak met wortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de pas­ti­naak met wor­tel

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 3 pastinaken
  • 250 g winterpeen

Schil de pastinaken en winterpeen, halveer in de breedte en snijd in de lengte in staafjes.

3
  • 500 g kruimige aardappelen, roodschillig

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes.

4

Schep de groenten en aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm

Pureer de olie met de knoflook en tijm met de staafmixer. Verdeel over de aardappelen en groenten. Bak ca. 35 min. in de hete oven.

6
  • 240 g gerookt ontbijtspek

Snijd ondertussen het spek in plakjes en bak in 5 min. uit. Schep met het bakvet na 25 min. oventijd tussen de groenten op de bakplaat.

7
  • 150 g witte kaas

Verkruimel de witte kaas erover. Serveer lauwwarm. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.