IJ­span­nen­koek

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 5 min. wachten
(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 70

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het ei met de bloem en 200 ml melk. Voeg een mespunt zout toe. Verhit een 1/4 van de boter in een koekenpan (Ø 28 cm). Bak met een 1/4 van het beslag een pannenkoek. Maak zo nog 3 pannenkoeken en laat ze iets afkoelen.
  2. Neem het ijs uit de vriezer en laat in 5 min. iets zachter worden. Verdeel het ijs in 4 porties over de pannenkoeken. Rol de pannenkoeken stevig op en verpak ze in vershoudfolie. Leg tot gebruik in de vriezer.
  3. Verwarm de rest van de melk en chocolade in een steelpan op laag vuur. Laat de chocolade smelten. Halveer de pannenkoeken en serveer per persoon 2 stukken pannenkoek. Schenk er de chocoladesaus over.

Tip:

Serveer met bijvoorbeeld peer of verse aardbeien.

video

Pan­nen­koe­ken bak­ken

Instructievideo - 02:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.