Ha­ring-kom­kom­mert­ar­taar

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 4 personen
3 41

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de haringen en augurken in blokjes van een 1/2 cm (brunoise). Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in blokjes van een 1/2 cm.
  2. Meng de haring met de uitjes uit de verpakking, de augurk, komkommer, mayonaise en crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Neem 4 mooie bladeren uit het hart van de krop, verdeel over 4 borden en schep de haringtartaar erin. Lekker met wat fijngesneden bieslook.

Tip:

Maak van de rest van de sla en komkommer een Hollandse salade met een gekookt ei, fijngesneden ui en slasaus.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.