Schar­rel­kip

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 760 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm, pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng 75 g boter met de peterselie, dille, knoflook en venkelzaad. Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe.
  2. Bestrijk de kip met de olie en bestrooi ruim met peper en zout. Vul de holte van de kip met een 1/3 kruidenboter en leg met de borst naar beneden in de ovenschaal. Braad de kip ca. 1 uur in de oven. Keer na 45 min. Neem uit de oven en bedek met de rest van de kruidenboter. Zet de kip nog ca. 15 min. in de oven. Neem weer uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
  3. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat uitdampen. Verwarm de melk in een steelpan en voeg toe aan de aardappelen. Voeg de rest van de boter toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de kip.
video

Ge­bra­den kip met ci­troen en krui­den ma­ken

Kookles - 04:18 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 53 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.