Op­per­doe­zer­s­a­la­de

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in parten. Kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar.
  2. Maak ondertussen een dressing van de mosterd en azijn. Klop er in een dun straaltje de olie door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de aardappelen af en laat ze 5 min. afkoelen. Meng met de dressing en laat nog iets afkoelen.
  3. Breng de aardappelsalade op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra azijn en olie toe. Meng de waterkers door de aardappelsalade en serveer in een schaal.

Tip:

Voeg voor een niet-vegetarische variant knakworst en gekookte eieren toe en serveer als maaltijdsalade, of doe er blokjes Kernhem (kaas) doorheen.

video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.