Bief­stuk en porto­bel­lo

(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 160

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen 25 g boter in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de biefstuk, rozemarijn, peper en zout toe en bak 3 min. op hoog vuur. Schep het vlees uit de pan, leg op een schaal en dek af met aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de boter in de hapjespan. Voeg de champignons, portobello, peper en zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Doe de slagroom erbij, breng aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg de pasta samen met het basilicum toe aan de paddenstoelen, schep om en verdeel over 4 borden. Verdeel de biefstuk erover en serveer direct. Lekker met geschaafde Pecorino (kaas) en gesmoorde groenten. Kijk voor een recept op ah.nl/allerhande.

Tip:

Eten er geen kinderen mee? Voeg vlak voor het serveren een scheut sherry toe aan de roomsaus, dit geeft een warme, iets nootachtige smaak.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.