Ome­let met pad­den­stoe­len

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt 4 personen
3 84

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C. Snijd de paddenstoelen en shiitake in kwarten en de salade-ui in schuine stukken van 1 cm breed. Verhit 15 g boter in een hapjespan en bak de paddenstoelen, shiitake, salade-ui en dragon 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur.
  2. Voeg de peterselie en bieslook toe aan de eieren en breng op smaak met peper en zout. Verhit 15 g boter in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg een 1/4 van het ei toe en bak 5 sec. Duw met een houten spatel het gestolde ei naar het midden, totdat de buitenkant van de omelet gestold is, maar het ei nog zacht aanvoelt. Verdeel een 1/4 van de paddenstoelen over de omelet en vouw dicht.
  3. Leg de omelet in de ovenschaal en houd warm in de oven. Bak zo nog 3 omeletten. Snijd het brood in plakken en serveer bij de omelet.
video

Ome­let bak­ken

Kookles - 04:14 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.