New York chee­se­ca­ke

Dé klassieker uit de States: New York cheesecake. Bak hem en proef waarom hij zo ongelooflijk populair is.

  • gebak
  • 12 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 4 uur wachten
    • 1 u. 30 min. oventijd
(1.103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak Dé klassieker uit de States: New York cheesecake. Bak hem en proef waarom hij zo ongelooflijk populair is. 12 personen
3 1103

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits in de keukenmachine fijn. Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter en kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng samen met de Mon Chou, bloem, suiker, eieren en crème fraîche in de keukenmachine tot een egale massa.
  3. Schep in de vorm en strijk glad. Bak ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat in de oven afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 230 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

New York cheesecake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

New York chee­se­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 120 °C.

2
2
  • 2 g boter

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 200 g digestive koekjes

Maal de biscuits in de keukenmachine fijn.

4
4
  • 100 g boter
  • 1 tl gemalen kaneel

Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter en kaneel erdoor.

5
5

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

6
6
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

7
7
  • 600 g MonChou
  • 2 el bloem
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 125 g crème fraîche

Meng samen met de Mon Chou, bloem, suiker, eieren en crème fraîche in de keukenmachine tot een egale massa.

8
8

Schep in de vorm en strijk glad. Bak ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven.

9
9

De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat in de oven afkoelen tot kamertemperatuur.

10
10

Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.