Pom­poen-kaas­scho­tel

Stamppot met een zoet tintje. De blauwaderkaas zorgt voor pit.

(262)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Stamppot met een zoet tintje. De blauwaderkaas zorgt voor pit. 4 personen
3 262

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was en halveer ondertussen de pompoen, verwijder met een lepel de pitten en draden en snijd het pompoenvlees met schil in blokjes. Kook de pompoen de laatste 10 min. mee met de aardappelen.
  2. Giet de aardappelen en pompoen af en vang een kopje kookvocht op. Snijd de paprika in blokjes. Stamp de aardappelen, pompoen, zure room en het kookvocht met de pureestamper grof. Schep de paprika en peper en zout erdoor. Schep in de ovenschaal, verdeel de kaas erover en bak ca. 20 min. in de oven.

variatietip:

Maak deze schotel met oranje pompoen of met Japanse kabocha pompoen.

variatietip:

In plaats van blauwaderkaas kunt u ook roombrie gebruiken. Dit maakt de ovenschotel extra smeuïg.

video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 7 mg
  • vezels 400 g
Tags
Ook te zien in

Pompoen-kaasschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen-kaas­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1.2 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

3
3
  • 1 pompoen

Was en halveer ondertussen de pompoen, verwijder met een lepel de pitten en draden en snijd het pompoenvlees met schil in blokjes.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

4
4

Kook de pompoen de laatste 10 min. mee met de aardappelen.

5
5

Giet de aardappelen en pompoen af en vang een kopje kookvocht op.

6
6
  • 1 rode paprika

Snijd de paprika in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

7
7
  • 125 ml zure room

Stamp de aardappelen, pompoen, zure room en het kookvocht met de pureestamper grof. Schep de paprika en peper en zout erdoor.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

8
8
  • 150 g cambozola

Schep in de ovenschaal, verdeel de kaas erover en bak ca. 20 min. in de oven.

variatietip:

Maak deze schotel met oranje pompoen of met Japanse kabocha pompoen.

variatietip:

In plaats van blauwaderkaas kunt u ook roombrie gebruiken. Dit maakt de ovenschotel extra smeuïg.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.