Ge­smoor­de an­dij­vie en lams­worst

Dit gerecht ziet er exotisch uit, maar is toch echt heel Hollands!

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit gerecht ziet er exotisch uit, maar is toch echt heel Hollands! 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de stronk van de andijvie en snijd het blad in repen. Was de andijvie. Verwijder de zaadlijsten uit de peper, snijd in reepjes. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de peper en knoflook 1 min. Voeg de andijvie in porties toe en smoor met de deksel op de pan op middelhoog vuur 4 min. Voeg de kaasblokjes toe en smoor nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen in een braadpan de rest van de olie. Bak de worstjes in 7 min. rondom bruin en gaar. Verdeel de rijst en andijvie over de borden. Leg de worstjes erop.

bereidingstip:

Smoor voor kinderen in een aparte koekenpan een portie andijvie zonder rode peper. Voeg een handje rozijnen toe.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gesmoorde andijvie en lamsworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­smoor­de an­dij­vie en lams­worst

1
1
  • 325 g gele rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 krop andijvie
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snijd de stronk van de andijvie en snijd het blad in repen. Was de andijvie. Verwijder de zaadlijsten uit de peper, snijd in reepjes. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de peper en knoflook 1 min.

3
3
  • 100 g knoflook

Voeg de andijvie in porties toe en smoor met de deksel op de pan op middelhoog vuur 4 min. Voeg de kaasblokjes toe en smoor nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 270 g lamsworstjes

Verhit ondertussen in een braadpan de rest van de olie. Bak de worstjes in 7 min. rondom bruin en gaar. Verdeel de rijst en andijvie over de borden. Leg de worstjes erop.

bereidingstip:

Smoor voor kinderen in een aparte koekenpan een portie andijvie zonder rode peper. Voeg een handje rozijnen toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.