Bloem­kool­pas­ta met Leid­se kaas

Een echte winterse opwarmer, deze pastaschotel vol Hollandse groenten.

(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een echte winterse opwarmer, deze pastaschotel vol Hollandse groenten. 4 personen
3 172

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in een andere pan 10 min. in water met zout.
  2. Verhit ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en fruit 2 min. (roux). Schenk de melk erbij en breng al roerend met een garde aan de kook. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Rasp de kaas. Voeg de kaas toe en roer tot deze is opgelost in de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vet de ovenschaal in. Giet de pasta en bloemkool af. Meng met de helft van de kaassaus en schep in de ovenschaal. Snijd de tomaten in plakjes. Schenk er de rest van de kaassaus over en leg de plakjes tomaat erop. Bestrooi met peper en zout. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 365 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkoolpasta met Leidse kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­pas­ta met Leid­se kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g macaroni grande

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 250 g bloemkool

Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in een andere pan 10 min. in water met zout.

Bloemkool

Instructievideo

04:08 min.

4
4
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Verhit ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en fruit 2 min. (roux).

5
5
  • 600 ml halfvolle melk

Schenk de melk erbij en breng al roerend met een garde aan de kook. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.

6
6
  • 125 g Leidse oude kaas

Rasp de kaas. Voeg de kaas toe en roer tot deze is opgelost in de saus. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 2 g boter

Vet de ovenschaal in. Giet de pasta en de bloemkool af. Meng met de helft van de kaassaus en schep in de ovenschaal.

8
8
  • 2 tomaten

Snijd de tomaten in plakjes. Schenk er de rest van de kaassaus over en leg de plakjes tomaat erop. Bestrooi met peper en zout.

9
9

Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.