Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met biet­jes, peer en ri­cot­ta uit de oven

Heerlijk pastagerecht met een zoetje door de bietjes en de gebakken peer.

(130)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Heerlijk pastagerecht met een zoetje door de bietjes en de gebakken peer. 4 personen
3 130

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Stort de ricotta uit de bakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Was de peren en snijd ze elk in 6 parten. Laat de schil eraan. Verwijder het klokhuis en leg de parten peer rond de ricotta. Bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Besprenkel met de helft van de olie. Bak de ricotta en peer in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de bietjes in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
  3. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de spaghetti in 10 min. beetgaar.
  4. Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de bietjes toe en bak deze 3 min. mee.
  5. Giet de spaghetti af boven een vergiet en laat goed uitlekken. Meng de spaghetti en rucola door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 borden.
  6. Neem de bakplaat uit de oven en halveer de ricotta’s. Verbrokkel een helft over elk bord en leg er 3 parten peer op en serveer direct. Serveer de pijnboom­ pitten er apart bij.

combinatietip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Terra Viva Pinot Grigio Organic.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 390 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenspaghetti met bietjes, peer en ricotta uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met biet­jes, peer en ri­cot­ta uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 500 g ricotta

Stort de ricotta uit de bakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 2 conference peren

Was de peren en snijd ze elk in 6 parten. Laat de schil eraan. Verwijder het klokhuis en leg de parten peer rond de ricotta.

4
4
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 2 el olijfolie

Bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Besprenkel met de olie. Bak de ricotta en peer in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin.

5
5
  • 500 g gekookte bieten
  • 3 tenen knoflook

Snijd ondertussen de bietjes in blokjes. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 300 g volkoren spaghetti

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de spaghetti in 10 min. beetgaar.

7
7
  • 2 el olijfolie

Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de bietjes toe en bak deze 3 min. mee.

8
8
  • 75 g rucola

Giet de spaghetti af boven een vergiet en laat goed uitlekken. Meng de spaghetti en rucola door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 borden.

9
9
  • 50 g geroosterde pijnboompitten

Neem de bakplaat uit de oven en halveer de ricotta’s. Verbrokkel een helft over elk bord en leg er 3 parten peer op en serveer direct. Serveer de pijnboom­ pitten er apart bij.

combinatietip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Terra Viva Pinot Grigio Organic.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.