Fri­tes van kool­raap en knol­sel­de­rij

Mmm... een patatje mét. Maar dan van wintergroenten en kruidenmayo.

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Mmm... een patatje mét. Maar dan van wintergroenten en kruidenmayo. 4 personen
3 47

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • frituurpan
  • keukenthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de koolraap en de knolselderij en snijd ze in frieten. Kook ze 3 min. en giet af. Verhit ondertussen de olie in een wok of pan tot 180 °C of zet de frituurpan aan. Verdeel de groenten in porties. Frituur elke portie 3-4 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Meng ondertussen in een kom de mayonaise met de kerriepoeder en gembersiroop. Serveer als dip bij de frites. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Frites van koolraap en knolselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fri­tes van kool­raap en knol­sel­de­rij

1
  • ½ koolraap
  • ½ knolselderij

Schil de koolraap en de knolselderij en snijd ze in frieten. Kook ze 3 min. en giet af.

2
  • 1 liter zonnebloemolie

Verhit ondertussen de olie in een wok of pan tot 180 °C of zet de frituurpan aan. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.

3

Verdeel de groenten in porties. Frituur elke portie 3-4 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

4
  • 6 el mayonaise
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 el gembersiroop

Meng ondertussen in een kom de mayonaise met de kerriepoeder en gembersiroop. Serveer als dip bij de frites. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.