Ge­bak­ken wit­lof met ro­mi­ge krui­den­pu­ree

Pittig roergebakken met een lik mosterd.

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Pittig roergebakken met een lik mosterd. 4 personen
3 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.
  3. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de champignons 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het witlof toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om. Voeg de mosterd en de helft van de slagroom toe. Roer door en zet het vuur laag.
  4. Giet de aardappelen af, laat uitdampen en stamp fijn met de pureestamper. Verwarm ondertussen de rest van de slagroom 2 min. in een steelpan. Klop met een garde door de puree. Voeg de rest van de boter, peterselie en peper en zout toe. Serveer de groenten met de aardappelpuree.
video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken witlof met romige kruidenpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken wit­lof met ro­mi­ge krui­den­pu­ree

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. beetgaar.

2
2
  • 4 stronken witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes.

3
3
  • 250 g kastanjechampignons

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

4
4
  • 25 g boter

Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het witlof toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om.

5
5
  • 1 el Zaanse mosterd
  • 125 ml slagroom

Voeg de mosterd en slagroom toe. Roer door en zet het vuur laag.

6
6

Giet de aardappelen af, laat uitdampen en stamp fijn met de pureestamper.

7
7
  • 125 ml slagroom

Verwarm ondertussen de rest van de slagroom 2 min. in een steelpan. Klop met een garde door de puree.

8
8
  • 10 g platte peterselie
  • 25 g boter

Snijd blaadjes van de peterselie fijn. Voeg de rest van de boter, peterselie en peper en zout toe. Serveer de groenten met de aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.