Bie­ten­stamp­pot met wor­tel en ci­troen

Hollandse stamppot binnen een half uurtje op tafel. Lekker fris door de yoghurt.

(132)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Hollandse stamppot binnen een half uurtje op tafel. Lekker fris door de yoghurt. 4 personen
3 132

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Schrap ondertussen de winterpeen schoon en snijd in dunne plakken van 1/2 cm dik. Kook de winterpeen de laatste 10 min. mee met de aardappelen. Giet af.
  2. Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers 10 min. Keer regelmatig.
  3. Verwarm ondertussen de melk. Stamp de aardappelen en peen met de pureestamper fijn en meng de melk erdoor.
  4. Snijd de bietjes fijn. Rasp de gele schil van de citroen. Voeg de bietjes en het rasp toe aan de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de rest van de boter toe en verwarm de stamppot nog 3 min. op laag vuur.
  5. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Laat afkoelen en roer door de yoghurt. Serveer de stamppot met de kabeljauwburgers en de yoghurt.

variatietip:

Voor een dagje zonder vlees of vis kun je deze stamppot met falafelballetjes maken.

video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Bietenstamppot met wortel en citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­stamp­pot met wor­tel en ci­troen

1
1
  • 1.2 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2
  • 200 g winterpeen

Schrap ondertussen de winterpeen schoon en snijd in dunne plakken van 1/2 cm dik. Kook de winterpeen de laatste 10 min. mee met de aardappelen. Giet af.

3
3
  • 25 g boter
  • 4 kabeljauwburgers

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers 10 min. Keer regelmatig.

4
4
  • 150 ml halfvolle melk

Verwarm ondertussen de melk. Stamp de aardappelen en peen met de pureestamper fijn en meng de melk erdoor.

5
5
  • 340 g gesneden rode bieten
  • 1 citroen

Snijd de bietjes fijn. Rasp de gele schil van de citroen. Voeg de bietjes en het rasp toe aan de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 25 g boter

Voeg de rest van de boter toe en verwarm de stamppot nog 3 min. op laag vuur.

7
7
  • 1 el sesamzaad
  • 4 el extra milde yoghurt

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Laat afkoelen en roer door de yoghurt.

8
8

Serveer de stamppot met de kabeljauwburgers en de yoghurt.

variatietip:

Voor een dagje zonder vlees of vis kun je deze stamppot met falafelballetjes maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.