Stamp­pot an­dij­vie

Waarom je deze stamppot moet maken? De stukjes brie maken hem anders dan alle andere. Romiger, zachter, lekkerder.

(355)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Waarom je deze stamppot moet maken? De stukjes brie maken hem anders dan alle andere. Romiger, zachter, lekkerder. 4 personen
2 355

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en doe terug in de pan.
  2. Snijd de andijvie in reepjes, was ze en laat de andijvie goed uitlekken. Snijd de brie in stukjes en hak de walnoten grof.
  3. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper, meng de melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Zet de pan op laag vuur en voeg de gesneden andijvie hand voor hand toe. Schep om tot de andijvie licht geslonken is. Schep de brie, walnoten en tijm door de stamppot.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Stamppot andijvie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp­pot an­dij­vie

1
  • 1.2 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en doe terug in de pan.

2
  • 1 krop andijvie
  • 200 g brie
  • 65 g walnoten

Snijd de andijvie in reepjes, was ze en laat de andijvie goed uitlekken. Snijd de brie in stukjes en hak de walnoten grof.

3
  • 200 ml halfvolle melk

Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper, meng de melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Zet de pan op laag vuur en voeg de gesneden andijvie hand voor hand toe. Schep om tot de andijvie licht geslonken is.

5
  • 2 tl gedroogde tijm

Schep de brie, walnoten en tijm door de stamppot. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.