Stamp­pot met prei-room­kaas en kip

Een stamppot zoals je hem nog niet kent. Want waar is de boerenkool, zuurkool of andijvie?

(712)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een stamppot zoals je hem nog niet kent. Want waar is de boerenkool, zuurkool of andijvie? 4 personen
3 712

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
  2. Verhit de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.
  4. Snijd de bieslook fijn. Meng het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 min. door.

variatietip:

In plaats van gerookte kip kun je ook 200 g gegrilde yorkhamreepjes (duopak) of 250 g gerookte zalmsnippers (bakje) gebruiken.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 395 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Stamppot met prei-roomkaas en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp­pot met prei-room­kaas en kip

1
  • 1.2 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2
  • 2 preien
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.

3
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.

4

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.

5
  • 25 g bieslook
  • 125 g verse roomkaas met kruiden
  • 200 g gerookte kipreepjes

Snijd de bieslook fijn. Meng het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door de aardappelpuree.

6

Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 min. door. Bon appétit!

variatietip:

In plaats van gerookte kip kun je ook 200 g gegrilde yorkhamreepjes (duopak) of 250 g gerookte zalmsnippers (bakje) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.