Ap­pel­taart­deeg

Als de basis maar goed is: hét recept voor een lekkere appeltaartbodem.

  • gebak
  • 10 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(162)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Als de basis maar goed is: hét recept voor een lekkere appeltaartbodem. 10 personen
3 162

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits ei. Doe het bakmeel, eiwit, de suiker en een mespunt zout in een kom. Boen citroen schoon en rasp de gele schil boven de kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met de hand het kruimelige deeg tot een samenhangende deegbal. Druk de bal plat, verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Het deeg moet rusten, zodat het stevig wordt.
  2. Bestuif het werkblad, deegroller en het deeg met bakmeel en rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een plak van 1 cm dik. Vet springvorm in. Steek er met de springvorm een cirkel uit en leg die op de bodem van de vorm. Bekleed met de rest van het uitgerolde deeg de randen. Leg het overige deeg op de vulling van de taart in de vorm van een ruitpatroon, een plak of kruimels.
video

Ap­pel-bes­sen­taart bak­ken

Kookles - 07:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Appeltaartdeeg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­taart­deeg

1
1
  • 1 ei
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g basterdsuiker wit
  • 1 mespunt zout

Splits ei. Doe het bakmeel, eiwit, de suiker en een mespunt zout in een kom.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

2
2
  • 1 citroen

Boen citroen schoon en rasp de gele schil boven de kom.

Tip: De boter moet goed koud zijn, dan wordt de korst knapperig en luchtig.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 250 g boter

Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat.

4
4

Kneed met de hand het kruimelige deeg tot een samenhangende deegbal.

Tip: Ga snel te werk, de boter mag niet smelten, het deeg kan dan plakkerig en moeilijk hanteerbaar worden.

5
5

Druk de bal plat, verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Het deeg moet rusten, zodat het stevig wordt.

6
6
  • 2 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 g boter

Bestuif het werkblad, deegroller en het deeg met bakmeel en rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een plak van 1 cm dik. Vet springvorm in.

7
7

Steek er met de springvorm een cirkel uit en leg die op de bodem van de vorm. Bekleed met de rest van het uitgerolde deeg de randen.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

8
8

Leg het overige deeg op de vulling van de taart in de vorm van een ruitpatroon, een plak of kruimels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.