Boe­ren­kool­stoof met cho­ri­zo

Met de kruidige Spaanse worst, knoflook en ui is deze wintergroente bijna niet meer Hollands te noemen.

(221)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Met de kruidige Spaanse worst, knoflook en ui is deze wintergroente bijna niet meer Hollands te noemen. 4 personen
3 221

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de chorizo in stukken en snijd de knoflook fijn. Snijd de ui in halve ringen.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de chorizo 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Haal de chorizo met een schuimspaan uit de pan en zet weg.
  3. Fruit in het achtergebleven bakvet de knoflook 1 min. Voeg de ui en het paprikapoeder toe en fruit 3 min. Doe de aardappel samen met de bouillon bij de ui. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. zachtjes doorkoken. Voeg de boerenkool toe en laat nog 5 min. zachtjes koken zonder deksel op de pan. Doe de chorizo erbij, warm nog 2 min. mee en serveer.
video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.505 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkoolstoof met chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­stoof met cho­ri­zo

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

2
2
  • 250 g chorizo
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui

Snijd de chorizo in stukken en snijd de knoflook fijn. Snijd de ui in halve ringen.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de chorizo 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4

Haal de chorizo met een schuimspaan uit de pan en zet weg. Fruit in het achtergebleven bakvet de knoflook 1 min.

5
5
  • 2 tl paprikapoeder

Voeg ui en het paprikapoeder toe en fruit 3 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

6
6
  • 500 ml rundvleesbouillon

Doe de aardappel samen met de bouillon bij de ui. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. zachtjes doorkoken.

7
7
  • 500 g boerenkool

Voeg de boerenkool toe en laat nog 5 min. zachtjes koken zonder deksel op de pan.

8
8

Doe de chorizo erbij, warm nog 2 min. mee en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.