Lauw­war­me sa­la­de van as­per­ges en truf­fel­olie

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krieltjes onder koud water schoonboenen. In pan met water en snufje zout krieltjes in ca. 12 minuten beetgaar koken. Intussen asperges met dunschiller van vlak onder kopje naar beneden schillen en houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden. Asperges in lengte halveren en in stukjes van ca. 4 cm snijden. Haricots verts schoonmaken en halveren. In pan met ruim kokend water en zout aspergestukjes en haricots verts in ca. 3 minuten beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Krieltjes afgieten, even laten uitdampen en halveren. Bieslook fijn knippen. Kaas in dunne plakken schaven. In kom azijn, olie en mosterd tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Krieltjes, asperges, haricots verts en bieslook luchtig door dressing scheppen. Salade over vier borden verdelen. Garneren met plakjes kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.