Wit­te as­per­ges met hol­landai­se­saus

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 2 personen
3 28

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook in een grote pan met kokend water en zout de asperges ca. 6 min. Haal van het vuur af en laat nog ca. 10 min. in het kookwater staan.
  2. Rooster in een broodrooster het brood lichtbruin, snijd de korstjes eraf en halveer. Wikkel de ham in de lengte om de repen brood. Laat in een steelpan de boter zachtjes smelten. Splits het ei boven een kom. Doe de eierdooier in een andere pan en klop met een snufje zout met een staafmixer los. Klop de azijn en het citroensap erdoor.
  3. Schenk al kloppend een dun straaltje boter bij het eimengsel. Klop het eiwit stijf en spatel door het eimengsel. Breng het eimengsel op laag vuur tegen de kook aan en verwarm al roerend ca. 2 min. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en leg naast elkaar op borden, met alle punten naar dezelfde kant. Schep de saus over de asperges en leg 3 geroosterde hambroodjes langs de rand van het bord. Garneer met de kervel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Witte asperges met hollandaisesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te as­per­ges met hol­landai­se­saus

1
1
  • 250 g witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

2
2

Kook in een grote pan met kokend water en zout de asperges ca. 6 min. Haal van het vuur af en laat nog ca. 10 min. in het kookwater staan.

3
3
  • 3 sneetjes wit casinobrood
  • 6 plakjes Schwarzwalder schinken

Rooster in een broodrooster het brood lichtbruin, snijd de korstjes eraf en halveer. Wikkel de ham in de lengte om de repen brood.

4
4
  • 50 g roomboter
  • 1 ei

Laat in een steelpan de boter zachtjes smelten. Splits het ei boven een kom.

5
5
  • 1 tl wittewijnazijn
  • 1 tl citroensap

Doe de eierdooier in een andere pan en klop met een snufje zout met een staafmixer los. Klop de azijn en het citroensap erdoor.

6
6

Schenk al kloppend een dun straaltje boter bij het eimengsel. Klop het eiwit stijf en spatel door het eimengsel.

7
7

Breng het eimengsel op laag vuur tegen de kook aan en verwarm al roerend ca. 2 min. Breng op smaak met peper en zout.

8
8

Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en leg naast elkaar op borden, met alle punten naar dezelfde kant.

9
9
  • 2 takjes kervel

Schep de saus over de asperges en leg 3 geroosterde hambroodjes langs de rand van het bord. Garneer met de kervel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.