Bloem­kool uit de oven

Feestelijke bloemkoolschotel met zoete paprika, kruidige gehaktballetjes en een kaassausje.

(351)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Feestelijke bloemkoolschotel met zoete paprika, kruidige gehaktballetjes en een kaassausje. 4 personen
3 351

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aardappelstamper
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Kook ondertussen de bloemkool 10 min. in water met zout. Giet de aardappelen af en stamp het fijn met de aardappelstamper. Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui. Verhit vervolgens olie in een koekenpan en bak de ui en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en houd apart.
  2. Meng het gehakt met kerriepoeder, peper en zout in een kom. Draai er met natte handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Verhit weer olie in de koekenpan en bak de balletjes in 10 min. op middelhoog vuur rondom bruin en gaar.
  3. Bereid de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ingevette ovenschaal en leg de gehaktballetjes, paprika en ui erop. Bedek met de bloemkool en schenk de kaassaus erover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in het midden van de oven. Zet vervolgens nog 5 min. onder de grill.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 870 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkool uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C

2
2
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. in water met zout gaar.

3
3
  • 1 bloemkool

Kook ondertussen de bloemkool 10 min. in water met zout. Giet de aardappelen af en stamp het fijn met de aardappelstamper.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

4
4
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie

Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui. Verhit vervolgens olie in een koekenpan en bak de ui en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en houd apart.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 400 g gehakt half-om-half
  • 4 tl kerriepoeder

Meng het gehakt met kerriepoeder, peper en zout in een kom. Draai er met natte handen balletjes van ter grootte van een walnoot.

6
6
  • 2 el olijfolie

Verhit weer olie in de koekenpan en bak de balletjes in 10 min. op middelhoog vuur rondom bruin en gaar.

7
7
  • 46 g kaassaus

Bereid de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 2 el olijfolie

Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ingevette ovenschaal.

9
9

Leg de gehaktballetjes, paprika en ui erop.

10
10
  • 200 g grofgeraspte pittige kaas

Bedek met de bloemkool en schenk de kaassaus erover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in het midden van de oven.

11
11

Zet vervolgens nog 5 min. onder de grill.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.