Spi­na­zie­ri­sot­to

Perfecte combinatie: Italiaanse rijst met spinazie, gekookte eieren, rookvlees en natuurlijk Parmezaanse kaas.

(417)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Perfecte combinatie: Italiaanse rijst met spinazie, gekookte eieren, rookvlees en natuurlijk Parmezaanse kaas. 4 personen
3 417

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat ze schrikken en pel ze. Snipper ui. Verhit ondertussen de olie in een pan. Voeg de ui toe en fruit 2 min. Doe de rijst erbij en bak 2 min. mee totdat de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer totdat deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door totdat de bouillon op is. Dit duurt ca. 15 min.
  2. Verwarm ondertussen de spinazie in een andere pan. Voeg de spinazie na de bouillon toe aan de risotto en verwarm al roerend nog 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen het rookvlees in reepjes. Snijd de eieren in partjes. Neem de risotto van het vuur en roer de kaas erdoor. Verdeel de risotto over borden en leg de reepjes vlees en partjes ei erop.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.875 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Spinazierisotto

terug naar recept

Spi­na­zie­ri­sot­to

1
1
  • 4 eieren

Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat ze schrikken en pel ze.

2
2
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie

Snipper ui. Verhit olie in een pan en voeg de ui toe en fruit 2 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 300 g risottorijst

Doe de rijst erbij en bak 2 min. mee totdat de korrels glazig zijn.

4
4
  • 700 ml hete runderbouillon (van tablet)

Voeg een scheut bouillon toe en roer totdat deze is opgenomen.

5
5

Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door totdat de bouillon op is. Dit duurt ca. 15 min.

6
6
  • 600 g spinazie à la crème

Verwarm ondertussen de spinazie in een andere pan. Voeg de spinazie na de bouillon toe aan de risotto en verwarm al roerend nog 5 min. op laag vuur.

7
7
  • 100 g rookvlees

Snijd ondertussen het rookvlees in reepjes. Snijd de eieren in partjes.

8
8
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Neem de risotto van het vuur en roer de kaas erdoor. Verdeel de risotto over borden en leg de reepjes vlees en partjes ei erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.