Kip kor­ma met man­go

Friszoet met een Aziatisch tintje.

(237)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Friszoet met een Aziatisch tintje. 4 personen
3 237

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes, doe in een kom en meng met de yoghurt. Laat 5 min. staan.Snijd de uien in halve ringen. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de uien 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.Voeg de kip met de yoghurt toe en bak 3 min. mee. Voeg de pot saus toe en breng tegen de kook aan. Laat op laag vuur 10 min. sudderen.
  3. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in blokjes, laat de kikkererwten uitlekken en voeg samen toe aan de curry. Warm nog 3 min. door en serveer met de rijst.
video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 91 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kip korma met mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip kor­ma met man­go

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g kipfilet
  • 4 el volle yoghurt

Snijd de kipfilet in blokjes, doe in een kom en meng met de yoghurt. Laat 5 min. staan.

3
3
  • 3 rode uien
  • 3 el zonnebloemolie

Snijd de uien in halve ringen. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de uien 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 1 pot kormasaus

Voeg de kip met de yoghurt toe en bak 3 min. mee. Voeg de pot saus toe en breng tegen de kook aan. Laat op laag vuur 10 min. sudderen.

5
5
  • 1 mango
  • 1 blik kikkererwten

Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in blokjes, laat de kikkererwten uitlekken en voeg samen toe aan de curry.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

6
6

Warm nog 3 min. door en serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.