Ci­dersaus met ap­pel­tjes

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels bijgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelstukjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de suiker en zout toe en bak nog 3-4 min. tot de suiker goudbruin is (gekaramelliseerd).
  2. Blus af met de cider en laat de saus 7 min. inkoken. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Lekker met gebakken varkens­filetlapjes en puree.

Tip:

U kunt deze saus 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op laag vuur.

Tip:

Liever alcoholvrij? Vervang de cider door dezelfde hoeveelheid appelsap.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.