Saus met zoet bier

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
2 10

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een steelpan. Bak de ui op middelhoog vuur in 8 min. bruin. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Roer regelmatig.
  2. Voeg het bier, laurierblaadje, ½ bouillontablet en de kruidnagel toe. Breng aan de kook en laat 8 min. op middelhoog vuur inkoken. Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagel. Serveer bij gehaktballen of karbonades met aardappelen.

Tip:

U kunt de Saus met zoet bier 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.