Wit­te­wijn-pe­ter­se­lie­saus

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de sjalotten en wijn in een steelpan en kook in 8 min. in op middelhoog vuur tot er nog ca. 1 juslepel wijn over is.
  2. Zeef de sjalotten uit de wijn en doe de wijn terug in de pan. Zet de pan op laag vuur en klop met een garde 1 voor 1 de blokjes boter door de wijn. Breng op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor. Lekker met gebakken of gestoomde vis en rijst.

Tip:

De rest van de peterselie is te gebruiken voor een kruidenboter. Meng 1 geperste teen knoflook met 100 g boter en de peterselie.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.