Aman­del­pud­din­kjes

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 72

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 puddingvormpjes of aluminium timbaaltjes (inhoud 125 ml)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm de Amaretto, maar laat niet koken. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de Amaretto. Laat nog verder afkoelen.
  2. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de ricotta los en schep het Amaretto-gelatinemengsel en de helft van het amandelschaafsel erdoor. Spatel de slagroom er luchtig door en verdeel het mengsel over de vormpjes. Laat minstens 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
  3. Stort de puddinkjes op 4 borden en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Lekker met een scheutje Amaretto erover.

Tip:

Ricotta smaakt ook heerlijk in risotto met venkel.

video

Ge­la­ti­ne ver­wer­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.