Si­ci­li­aan­se cous­cous

Ook in zonovergoten Sicilië eten ze graag couscous. Met garnalen en frisse citroen.

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Ook in zonovergoten Sicilië eten ze graag couscous. Met garnalen en frisse citroen. 4 personen
3 121

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Giet de tomaten af en vang het sap op in een maatbeker. Voeg zo veel bouillon aan het sap toe tot 250 ml (per 4 personen) is bereikt. Snijd knoflook in dunne plakjes. Verhit olie in een pan en fruit knoflook en Italiaanse kruiden 1 min. Doe tomaten en tomatensap-bouillonmengsel erbij.
  2. Breng aan de kook en maak tomaten met een lepel wat kleiner. Neem van het vuur. Voeg de couscous erbij, schep om, en laat 10 min. staan met deksel. Boen ondertussen citroen schoon, rasp de gele schil en snijd in parten. Snijd peterselie fijn. Voeg rasp, garnalen en peterselie toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de parten citroen. Lekker bij de zeevruchten.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 765 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Siciliaanse couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Si­ci­li­aan­se cous­cous

1
1
  • 400 g gepelde tomaten
  • 250 ml visbouillon

Giet de tomaten af en vang het sap op in een maatbeker. Voeg zo veel bouillon aan het sap toe tot 250 ml (per 4 personen) is bereikt.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Snijd knoflook in dunne plakjes. Verhit olie in een pan en fruit knoflook en Italiaanse kruiden 1 min. Doe tomaten en tomatensap-bouillonmengsel erbij.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 250 g couscous

Breng aan de kook en maak tomaten met een lepel wat kleiner. Neem van het vuur. Voeg de couscous erbij, schep om, en laat 10 min. staan met deksel.

4
4
  • 1 citroen
  • 20 g platte peterselie
  • 125 g ijsgarnalen

Boen ondertussen citroen schoon, rasp de gele schil en snijd in parten. Snijd peterselie fijn. Voeg rasp, garnalen en peterselie toe aan de couscous.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5

Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de parten citroen. Lekker bij de zeevruchten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.