Wit­lofsala­de met drui­ven

Bitterzoet, de smaakcombinatie die het goed doet en zeker vertegenwoordigd wordt in deze salade.

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Bitterzoet, de smaakcombinatie die het goed doet en zeker vertegenwoordigd wordt in deze salade. 4 personen
3 47

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de onderkant van de stronken witlof, snijd doormidden en verwijder de harde kern. Snijd het witlof in lange, dunne reepjes en doe samen met de botersla en de druiven in een schaal. Verdeel er de dressing en tuinkers over.

video

Wit­lof

Onze leverancier - 04:09 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 210 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Witlofsalade met druiven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lofsala­de met drui­ven

1
1
  • 4 stronken witlof

Snijd de onderkant van het witlof en halveer de stronken. Verwijder de harde kern.

Witlof

Instructievideo

04:09 min.

2
2
  • 100 g botersla
  • 250 g pitloze rode druiven

Snijd het lof in lange, dunne reepjes en doe samen met de botersla en de druiven in een schaal.

3
3
  • 90 ml Zaanse dressing mosterd honing
  • 1 bakje tuinkers

Verdeel de dressing en tuinkers erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.