Een­vou­di­ge ge­hakt­ha­chee met rijst

Hachee bereiden kan uren duren, maar dit recept is in een halfuurtje gepiept!

(343)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hachee bereiden kan uren duren, maar dit recept is in een halfuurtje gepiept! 4 personen
3 343

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag en bak het gehakt in 5 min. rul. Snijd de ui in halve ringen en de champignons in kwarten. Voeg de uit toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.
  2. Voeg de tomatenpuree, champignons, kruidnagels, azijn, het bouillon¬tablet en het water toe. Roer door, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst met de gehakthachee. Lekker met sperziebonen.

serveertip:

Maak een dubbele portie hachee en serveer deze de volgende dag als ovenschotel onder een laag (kant-en-klare) aardappelpuree.

bewaartip:

U kunt de gehakthachee 1-2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Eenvoudige gehakthachee met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­vou­di­ge ge­hakt­ha­chee met rijst

1
1
  • 300 g rundergehakt
  • 4 uien
  • 250 g champignons

Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag en bak het gehakt in 5 min. rul. Snijd de ui in halve ringen en de champignons in kwarten. Voeg de uit toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.

2
2
  • 140 g tomatenpuree
  • 3 kruidnagels
  • 1 el azijn
  • 1 runderbouillon
  • 300 ml water

Voeg de tomatenpuree, champignons, kruidnagels, azijn, het bouillon¬tablet en het water toe. Roer door, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken.

3
3
  • 300 g zilvervliesrijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst met de gehakthachee. Lekker met sperziebonen.

serveertip:

Maak een dubbele portie hachee en serveer deze de volgende dag als ovenschotel onder een laag (kant-en-klare) aardappelpuree.

bewaartip:

U kunt de gehakthachee 1-2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.