Een­vou­di­ge ge­hakt­ha­chee met rijst

(315)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 315

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de uien toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenpuree, champignons, kruidnagels, azijn, het bouillon­tablet en 300 ml water toe. Roer door, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst met de gehakthachee. Lekker met sperziebonen.

Tip:

U kunt de gehakthachee 1-2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip:

Maak een dubbele portie hachee en serveer deze de volgende dag als ovenschotel onder een laag (kant-en-klare) aardappelpuree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.