Tra­pa­ni ri­ga­to­ni met pan­cet­ta

Alles wat van ver komt, is lekker. Bijvoorbeeld deze simpele pasta uit de Siciliaanse stad Trapani.

(310)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Alles wat van ver komt, is lekker. Bijvoorbeeld deze simpele pasta uit de Siciliaanse stad Trapani. 4 personen
4 310

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de peper en rol tussen uw handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in stukjes. Doe de tomaten, knoflook, peper en de olie in de keukenmachine en pureer. Houd apart.
  2. Houd 4 plakjes pancetta achter en snijd de rest in kleine stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de stukjes spek 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het tomatenmengsel en de helft van het basilicum toe. Draai het vuur laag. Verhit in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de 4 achtergehouden plakjes pancetta in 5 min. knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Giet de pasta af en meng met het tomatenmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout (de pancetta is al zout). Serveer met de kaas, plakjes pancetta en de rest van het basilicum.

Tip:

Uitgebakken pancetta smaakt ook lekker in een salade met veldsla en gekookt ei.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 465 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Trapani rigatoni met pancetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tra­pa­ni ri­ga­to­ni met pan­cet­ta

1
1
  • 300 g rigatoni
  • 1 rode peper

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de peper en rol tussen uw handen, zodat de zaadjes eruit vallen.

2
2
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge

Snijd de peper in stukjes. Doe de tomaten, knoflook, peper en de olie in de keukenmachine en pureer. Houd apart.

3
3
  • 1½ pakje pancetta

Houd 4 plakjes pancetta achter en snijd de rest in kleine stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de stukjes spek 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 1 bakje basilicum

Voeg het tomatenmengsel en de helft van het basilicum toe. Draai het vuur laag.

5
5
  • 1 el olijfolie extra vierge

Verhit in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de 4 achtergehouden plakjes pancetta in 5 min. knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

6
6
  • 40 g Parmezaanse kaas

Giet de pasta af en meng met het tomatenmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout (de pancetta is al zout). Serveer met de kaas, plakjes pancetta en de rest van het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.