Aard­ap­pel-groen­te­cur­ry

Curry maken kan zo makkelijk zijn: met de boemboe is je gerecht in één klap op smaak.

(303)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Curry maken kan zo makkelijk zijn: met de boemboe is je gerecht in één klap op smaak. 4 personen
3 303

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze 8 min. in water met zout. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg de sperziebonen en de erwten toe en bak 2 min. mee.
  2. Doe de boemboe erbij en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Giet de aardappelen af en leg in de curry. Kook de groentecurry op laag vuur in 20 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en halveer. Schep de curry in kommen en leg de eieren erop.

combinatietip:

Lekker erbij: naanbrood

serveertip:

Bestrooi de curry met wat grof gesneden koriander.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-groentecurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-groen­te­cur­ry

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze 8 min. in water met zout.

2
2
  • 2 uien
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g sperziebonen

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 225 g extra fijne tuinerwten

Voeg de sperziebonen en de erwten toe en bak 2 min. mee.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

4
4
  • 100 g boemboe groene curry

Doe de boemboe erbij en bak 1 min. mee.

5
5
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Giet de aardappelen af en leg in de curry.

6
6

Kook de groentecurry op laag vuur in 20 min. gaar.

7
7
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en halveer.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

8
8

Schep de curry in kommen en leg de eieren erop.

combinatietip:

Lekker erbij: naanbrood

serveertip:

Bestrooi de curry met wat grof gesneden koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.